altijd toewerken naar een voorstelling

Bij The Young Ones wordt productiegericht gewerkt. Elk repetitieproces eindigt met een voorstelling of productie. Wij bieden geen losse theaterlessen aan, of een serie van spellessen om je vrijblijvend te kunnen oriënteren. Theater is niet vrijblijvend. Theater is je verbinden: aan een groep mensen, aan een onderwerp, aan iets wat je te vertellen hebt. En in het theater vertel je dat aan een publiek. Met je stem, met je lichaam, met alles wat je hebt. Op de speelvloer, in de spotlights. En om dat te bereiken – terwijl je dat proces meemaakt, leer je alles over acteren wat er te leren valt.

fysiek theater

Bij The Young Ones leer je fysiek te spelen. Met je hele lichaam. Acteren is niet aan je dode hamster denken en dan moeten huilen op het toneel. Want na 10 keer aan je dode hamster denken, huil je niet meer. Of ben je kapot. Huilen is emotie en emotie is een fysieke reactie. Als jij leert waar in jouw lichaam de emotie verdriet zit, kun je die oproepen. Elke keer weer. Maar daarvoor moet je je lichaam leren kennen. Dat doen we door fysiek te trainen.

Fysiek trainen doe je samen met de andere acteurs. Er ontstaat een gezamenlijke focus en vertrouwen. Jullie worden een groep. Met een gedeelde concentratie en verantwoordelijkheid. Waarbij iedereen of niemand de hoofdrol heeft. Want in het Young Ones Theater is geen enkele acteur belangrijker of onbelangrijker dan een andere acteur. Het collectief is hierin altijd belangrijker dan het individu.

Lees hier meer over de missie en werkwijze van The Young Ones