to auditeer or not to auditeer

In de wereld van theater, film, dans en musical zijn audities vanzelfsprekend. Een auditie is eigenlijk een soort sollicitatie. Door naar verschillende acteurs te kijken, kan een regisseur een cast selecteren, die het beste past bij de te maken voorstelling.
Iedereen mag auditie doen. Het maakt niet uit of je veel, weinig, of geen ervaring hebt. Wij eisen alleen dat je van theater houdt, of dat je dat wilt onderzoeken. En je moet het leuk vinden om intensief met anderen samen te werken om een mooie voorstelling te maken.

zonder stip

Wij hebben geen stip waarop je je kunstje komt doen. En geen gang waar je eindeloos op je beurt moet wachten. Bij ons ga je meteen aan de slag, samen met alle anderen die auditie komen doen. De auditiedag start met een bewegingstraining. Daarna maak je met de hele groep een of meerdere scènes onder leiding van de regisseur(s). Alles dat we doen is in groepsverband, omdat wij erin geloven dat je in een groep meer over iemand te weten komen dan wanneer diegene in zijn eentje in de spotlights staat. 

focus

Als je op het podium wilt staan, moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien, dus daar letten we op. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met de regisseurs en met de andere auditanten. Wij zijn altijd op zoek naar teamspelers. Daarnaast betekent spelen bij The Young Ones hard werken, dus we willen weten of je dat ziet zitten. Tot slot kijken we in welke productie jij het beste past. 

be prepared!

Auditie doen is zenuwslopend. Maar dat is niet erg. Onder spanning gebeuren de mooiste dingen. Het helpt om je voor te bereiden, en dat verwachten wij ook van je. Zorg voor gemakkelijke kleding waarin jij je vrij kunt bewegen. Wij zijn niet geïnteresseerd in de ‘dress to impress’ mentaliteit. Als je een tekst of een lied moet leren, zorg er dan voor dat je het goed kent. Dat voelt veilig. En als het veilig voelt kom je het beste tot je recht. Daarnaast zorgt The Young Ones ervoor dat je er altijd een veilige vertrouwde omgeving wordt geschept waarin niemand over jouw grenzen kan gaan. Je werkt altijd onder begeleiding van professionele makers en medewerkers. 

wij doen ook auditie voor jou

In principe zoeken we bij elke speler de best passende productie en proberen we iedereen ergens in te delen (indien dat kan en lukt). Bij sommige audities voor een specifieke productie is het iets anders, je wordt het, of je wordt het niet. Maar het gaat nooit alleen maar om wat wij vinden. Wij beslissen niet alleen of jij bij ons gaat spelen. Jij beslist ook of The Young Ones bij jou past. Als je bij The Young Ones speelt ga je namelijk met elkaar iets aan. Dat kan niet alleen. 

uitslag

Binnen een week na de auditie hoor je bij welke productie je bent ingedeeld. Daarna bepaal jij of je wel of niet mee wilt spelen.
Als je besluit mee te doen ben jij vanaf dat moment onderdeel van de voorstelling en wordt er op je gerekend.


Bekijk hier foto’s en video’s van vorige audities

_MG_4776
_MG_4779
_MG_4790
_MG_4799
_MG_4809
_MG_4814
_MG_4818
_MG_4839
_MG_4617
_MG_4632
_MG_4639
_MG_4653
_MG_4663
_MG_4678
_MG_4684
_MG_4690
_MG_4699
_MG_4718
_MG_4737
_MG_4745
_MG_4752