iedereen acteur

Iedereen tussen 10 en 26 jaar kan meespelen in onze voorstellingen. Ervaring doet er niet toe. We werken met beginnende en gevorderde acteurs. We maken kleine en grote voorstellingen. De repetitietijd is meestal 10 of 20 weken.

speelperiode

De meeste voorjaarsvoorstellingen zijn te zien op het Young Ones Festival, een keer per jaar (in mei) wordt georganiseerd. Soms worden voorstellingen ook op andere festivals of evenementen gespeeld. De projecten in het najaar staan los van elkaar en beleven elk hun eigen premiere en speelperiode.

Lees hier meer over waarom TYO kiest voor productiegericht werken

auditie

Twee keer per jaar organiseren we een auditiedag om de cast samen te stellen voor alle kleine en grotere voorstellingen die er door het jaar heen worden gemaakt. Je kunt voorafgaand aan de auditie je voorkeur aangeven, maar wij delen je uiteindelijk in. Op die manier kan elke regisseur een goede spelersgroep samenstellen en kunnen wij een plek zoeken die het beste aansluit bij jouw niveau, (levens)ervaring en ambities.

Let op: we zijn geen jeugdtheaterschool. Dus als jij je inschrijft voor een productie, dan committeer jij je aan een voorstelling en rekent de regisseur erop dat jij bij alle repetities aanwezig bent. Omdat het geen theaterlessen betreft en het belang van de voorstelling groot is, is tussentijds stoppen met de productie niet wenselijk.

inschrijven

De audities worden in september en januari gehouden. Hou de website in de gaten, je kunt je ongeveer een maand van tevoren inschrijven.

Lees hier meer over auditie doen bij TYO

kosten

Wie in een voorstelling mee speelt, betaalt een bijdrage. Hiermee betaal je voor het hele traject van repetities en voorstellingen. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van het soort project en of er aanvullende subsidie of financiering voor ontvangen wordt. The Young Ones is een stichting zonder grote structurele subsidie en elke productie heeft een eigen begroting, waarin alle kosten (van regisseur tot kostuum, van lichttechnicus tot decorstuk) opgenomen zijn. Wij zijn altijd bereid de deelnemersbijdrage toe te lichten. Bij tussentijds stoppen met een productie is er helaas geen mogelijkheid tot restitutie van het deelnamegeld. We vinden het belangrijk dat geld geen drempel is die je weerhoudt om mee te doen. Over de manier van betaling van je bijdrage kunnen we altijd met elkaar in gesprek.

betaalwijze producties

Wil jij, of wil een van je kinderen meespelen in een voorstelling, maar is de deelnemersbijdrage te hoog? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden. Wij willen een plek zijn die voor iedereen toegankelijk is. Dus hieronder een aantal opties:

1. Betalen in termijnen

Betaal de deelnemersbijdrage in termijnen. Meer weten over de voorwaarden? Mail naar info@theateryoungones.nl of bel ons: 038 – 45 360 00.

2. Stichting Meedoen Zwolle

Stichting Meedoen is een onafhankelijke stichting die in de gemeente Zwolle steun verleent aan kinderen van huishoudens met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen (bijstandsnorm) of wanneer er sprake is van een lopende schuldregeling of schuldsanering. De stichting levert per kind of jongere tot wel € 350,00 bijdrage voor culturele activiteiten, afhankelijk van de situatie. Kijk op meedoenzwolle.nl voor meer info en het aanvraagformulier.

3. Jeugd Cultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening.
Kijk op www.jeugdcultuurfonds.nl voor de voorwaarden.