Jente
Mijn naam is Jente, ik ben achttien jaar oud en ik woon in Zwolle.  Wat ik kom halen bij Young Ones in Public dit seizoen is dat ik graag wil leren hoe ik mijn mening goed kan formuleren. Ik vind altijd van heel veel dingen wat, maar merk dat het heel moeilijk is om dit vervolgens op een goede manier te verwoorden, wat zorgt voor hele lange, onduidelijke verhalen of juist heel erg veel gestotter. Ik hoop dat ik me op dat gebied kan ontwikkelen met Young Ones in Public.

Wat ik kom brengen is natuurlijk die mening, maar ook veel positiviteit en energie. Ik vind het heel leuk om mee te denken over allerlei verschillende thema’s en om met elkaar in gesprek te gaan hierover. De laatste tijd krijg ik steeds meer het gevoel dat mensen niet echt meer luisteren naar elkaar. Op de (sociale) media wordt er veel geschreeuwd en mensen hebben vaak al snel een oordeel klaar, zonder echt een gesprek gevoerd te hebben, terwijl ik juist denk dat dat gesprek zo belangrijk is. Dat is dan ook waar ik heel graag voor wil gaan staan, het respecteren van een ander en het met elkaar in gesprek blijven gaan.


Nick
Hoi, Ik ben Nick, ik ben 14 jaar en woon in Herxen en ik zit bij de jongerenraad! Ik vind veel dingen belangrijk in de wereld maar ik heb toch wel echt een paar punten die bovenaan staan. Ik vind cultuur belangrijk en het kunnen uitspreken van je mening, dit is belangrijk voor je ontwikkeling! Als je je niet zou kunnen uitspreken zou het net een dictatuur worden. Ik wil graag voor openheid staan, ik vind het goed dat je kunt zeggen wat je wilt wanneer je dat wilt, dat natuurlijk wel met respect! Ik kom veel positiviteit en een scheutje humor, maar vooral mijn menig en mijn ideeën brengen aan de jongerenraad. En ik wil graag een eigen identiteit ophalen, iets waarmee ik zeg: Dit ben ik, en hier doe je het mee! Ik zou ook graag wat meer vertrouwen meenemen!


Sam
Ik ben Sam kwakkel, 14 jaar oud en woon in Kampen. Ik vind het in deze wereld erg belangrijk dat iedereen zich zelf kan zijn, hoe die persoon er ook uitziet. Ik sta er dan ook voor dat niemand mag discrimineren, wel vind ik dat iedereen ze mening mag en moet laten horen maar dan natuurlijk wel in een respectvolle manier. Ik kom het komende seizoen mijn eigen mening brengen bij Tyo waardoor ik hoop dat Tyo nog verder groeit en een nog toffere plek word dan het al was. Wat ik kom halen is dat ik graag wil leren mijn mening goed te beargumenteren.

Ik kijk erg uit naar het komende seizoen en naar onze rol in de jongereraad! Jullie horen van ons!

 


Nesta
Mijn naam is Nesta Jansen, ik ben 21 jaar en ik woon in Oosterwolde GLD. Toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde doen met TYO in public, heb ik meteen ja gezegd omdat het mij leuk leek om mijn bemoeizuchtigheid op een goede manier in te zetten. Ook vind ik het leuk om in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. Het aankomende seizoen kom ik, naast mijn bemoeizuchtigheid, mijn ervaringen en meningen delen. Met mijn deelname aan The Young Ones in public hoop ik mijn gedachten beter te kunnen formuleren richting de buitenwereld en wil ik ook echt duidelijk (durven) uitkomen voor mijn mening.
Wat ik belangrijk vind in de wereld is dat je als persoon een open houding hebt; dat je anderen accepteert zoals ze zijn en dat je openstaat voor nieuwe ideeën, culturen en perspectieven. Je hoeft het dan niet altijd met elkaar eens te zijn, maar als je dat gesprek gewoon aangaat, dan kunnen mensen je soms ook echt verrassen.


Danielle
Hoi! Ik ben Danielle, 17 jaar en wonend in Groningen. Ik studeer Social Work aan de Hanze Hogeschool. Wat ik erg belangrijk vind in de wereld en het leven is jezelf ontdekken en accepteren/houden. Verder is gelijkheid een belangrijk punt voor mij en ook de dingen die vaak onbesproken blijven. Onderliggende zaken vind ik erg interessant en ook zeker hoe personen ontwikkelen, denken, handelen, etc.

Ik kom bij young ones in public een kritische blik en verschillende perspectieven halen op maatschappelijke kwesties, daarnaast zal ik mijn kritische blik en nieuwsgierigheid naar dingen brengen en ook een open blik.


 

Myrthe
Brinckmann…. Myrthe Brinckmann.

18 jaar op deze wereld gevestigd in Almelo en zo nu en dan in het pittoreske Visvliet. En wat ik heel belangrijk aan de aarde vind is dat iedereen zijn eigen mannetje is. Dat iedereen goed in zijn vel zit. Daar sta ik ook voor, dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen tot wat hij of zij wil zijn. Dit moet mogelijk zijn zonder hobbels en bobbels in de weg. Momenteel is dat nog NIET mogelijk. Wat ik kom halen en brengen in deze jongerenraad is dat ik mijzelf verder kan ontwikkelen, ik ben nu achttien en er wordt van mij verwacht wat te gaan doen, maar wat? Daar ga ik achter komen. Ik kom brengen dat ik mij vooral bezig ga houden met ‘keuzes en ontwikkelingen’, op persoonlijk front maar ook grotere schaal. So you haven’t heard the last of me.