TROEP

v.a. 10 jaar
15 weken

NIEUWE WINTERPRODUCTIE 

Regie: Jeroen Kriek
Tekst: Paul Feld

TROEP is een wonderlijk en spectaculair stadssprookje dat gaat over een gezin met maar liefst dertien kinderen, dat in een woonboot woont. De woonboot ligt aangemeerd aan een vergeten plekje aan de IJssel dat ‘het Vieze Landje’ heet. De dertien kinderen zijn niet echt broertjes en zusjes van elkaar, want Pola, Wanja, Vladimir, Wally, Aznar, Knut, Alke, Mo, Hidde, Nillem, Trijn, Flip en Tuitje hebben allerlei culturele achtergronden en eigenaardigheden. Ze zijn van overal op de wereld bij elkaar gebracht door de idealistische moeder Taat. . De kinderen wonen op de woonboot zonder begeleiding van volwassenen. Pola heeft als oudste de verantwoordelijkheid op zich genomen van de moederrol en de verzorger van het stel. Maar daar nemen de school en de jeugdzorg geen genoegen mee. Zij eisen dat er een volwassene de zorg draagt over het dertiental. Zo niet, dan zullen de kinderen uit elkaar worden gehaald en ieder apart in een opvanghuis, pleeggezin of gesticht worden geplaatst. Onder de hoge druk van een wanhopige gevecht om bij elkaar te blijven neemt de wereld om de kinderen heen steeds surrealistischer vormen aan.

Het jeugdboek TROEP, geschreven door Ilse Bos en bewerkt door Paul Feld, is een hartstochtelijk pleidooi voor hoogst noodzakelijke creatieve kreukelzones en rafelranden, waar mensen van alle leeftijden en culturen elkaar in vrijheid kunnen ontmoeten en buiten het zicht & de controle hun eigen vorm van samenleven kunnen ontwikkelen.

TROEP is een vindingrijk commentaar op een samenleving, waar geen kind, gemeenschap of stukje land zich kan onttrekken aan de greep van de overheid.

Gezocht: spelers van kleur
Troep is een productie vol jongeren van allerlei verschillende achtergronden. Daarom zijn wij op zoek naar een kleurrijke spelersgroep met uiteenlopende culturele achtergronden, die een goede afspiegeling is van het gevarieerde gezelschap dat op de woonboot woont. Voor deze voorstelling is het van belang dat we een divers ensemble samenstellen. Troep maken we met zijn allen!


info

Datum auditiedag: 15 september
Startdatum: zaterdag 29 september
Repetitiedag: zaterdagen van 10.00 uur – 17.00 uur
Speelperiode: 22 dec 2018 – 24 januari 2018 (inclusief schoolvoorstellingen)
Prijs: € 355,00

Doe mee