Paradijsvogels

v.a. 14 jaar
1 week

SNELKOOKPANVOORSTELLING

Regie: Jeroen Kriek

In de Herfstvakantie werken 8 jongeren en 8 oudere ‘paradijsvogels’ volgens de beproefde snelkookpanmethode toe naar een voorstelling. ‘Paradijsvogels’ gaat op zoek naar het gesprek tussen twee uiteenlopende leeftijdsgeneraties die beide geheel op eigen wijze deelnamen of nemen aan het maatschappelijk debat. De een stond vroeger met een spandoek in de hand in de openbare ruimte en de ander betreed gewapend met likes en shares het strijdtoneel van de sociale media. ‘Paradijsvogels’ is een kleurrijk onderzoek naar de wereldverbeteraars van toen en nu. Voor dit project gaat The Young Ones op zoek naar diverse oudere andersdenkenden of revolutionairen die in een theatraal debat de confrontatie aangaan met de jongeren die straks de aarde erven.

Gaat de nieuwe generatie het proteststokje overnemen of is dit ijdele hoop? Zijn we klaar voor een nieuwe ‘Youthquake’? Komen de jongeren massaal uit hun luie stoel en is er een nieuwe march of The Young Ones op komst?

“PARADIJSVOGELS” is een voorstelling gemaakt in een repetitiemarathon van 10 aaneensluitende dagen en nachten. Een cast van totaal 16 jongeren en ouderen werkt samen met professionele makers, musici en acteurs in de gemeente Diepenheim onder ‘high pressure’ toe naar een spectaculaire voorstelling in de circustent van The Young Ones.


info

Datum auditiedag: zaterdag 15 september
Startdatum: vrijdag 19 oktober
Repetitieperiode: 19 oktober t/m 26 oktober
Speelperiode: 27 oktober t/m 18 nov (Diepenheim, Zwolle en Groningen)
Prijs: € 250,00

Doe mee