The Young Ones is opzoek naar een educatiemedewerker. Wil jij graag meewerken aan onze voorstellingen en je inzetten voor de educatieve programma’s? The Young Ones biedt een stageplek waarin jij zelf verantwoordelijk bent voor taken binnen ons theaterteam op het gebied van educatie.

The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Opdracht:
Het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s bij 2 theatervoorstellingen voor leerlingen Voortgezet- en Speciaal Onderwijs.

Werkzaamheden:

  1. Young Ones voorstellingseducatie omvat:
  • 1 of 2 workshops voor leerlingen VO en SO, waarin zij de thematiek verkennen en op eigen wijze vormgeven;
  • voorstellingen inleiden (of hieraan meewerken);
  • begeleiden voorstellingsbezoek;
  • leiden van het nagesprek met makers en acteurs;
  1. Uitvoeren van werkzaamheden die nodig zijn om de voorstellingseducatie goed in te kunnen vullen (repetitiebezoek, gesprekken met de makers en spelers, doelgroeponderzoek VO en SO, onderzoek naar thematiek en actualiteit, overleg met evt. andere (uitvoerende) stagiaires en docenten, bijhouden educatie-agenda, etc.)
  1. Vastleggen van het eigen leerproces (bloggen, filmen, anders)

 

De stage in het kort

Gezocht: een stagiaire educatie
Duur: januari tot juni 2016
Opleiding: kunstvakopleiding (HBO)
Vergoeding: geen

Interesse?
Stuur een mail met je CV en een korte motivatie op voor 15 december naar educatie@theateryoungones.nl . Na deze datum ontvang je een reactie en word je eventueel uitgenodigd voor een gesprek.

Begeleiding en meer info: Yvon Haan (06-20135759) of educatie@theateryoungones.nl


Extra informatie 

The Animals
Ze zijn het zat. The Animals. Onderdrukt te worden, opgesloten te worden in te kleine hokken en legbatterijen. Doorgefokt te worden tot ze voldoen aan de norm. Te passen in het grotere plaatje. Dus komen ze in opstand tegen de vijand: de mens.

Onder leiding van oppervarken Napoleon wordt de boer eruit gegooid en bouwen de dieren een betere wereld. Waar geleefd wordt volgens de principes van het Animalisme. Waar iedereen gelijk is. Waar misschien alleen een paar dieren iets gelijker zijn dan de anderen. Maar dat kan niet anders. Dat snapt iedereen die oog heeft voor het grotere plaatje.

The Animals is gebaseerd op het boek Animal Farm van George Orwell (1954) en wordt gemaakt met ongeveer 40 jongeren en een aantal professionele acteurs. De voorstelling en het educatieprogramma gaan over macht en corruptie. Leerlingen die meedoen aan het educatieprogramma worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar situaties die te maken hebben met machtsmisbruik in hun eigen leven en zullen daarna manieren verzinnen en uitproberen om daarmee om te gaan.

Workshops: Februari 2016
Speelperiode: Maart 2016

 

Menthol
De jonge spelers van The Young Ones gaan in de vorm van onbeleefd muzikaal variété aan de haal met een actueel stuk interculturele Hengelose geschiedenis. Menthol (bijnaam van Joseph Sylvester, 1890 – 1955) was een nationale bekendheid. Zijn huwelijk met het mooiste meisje van de stad haalde de voorpagina’s van alle kranten. Menthol leerde Nederland op hardhandige wijze tandenpoetsen. Hij speelde in zijn theatrale marktperformances zo geraffineerd in op de niets ontziende vooroordelen van zijn klanten, dat zijn ruwe verkooptechnieken voor veel mensen juist een reden waren om zijn kraam te bezoeken.

De voorstelling en het educatieprogramma zijn een eerbetoon aan de onverwoestbare kracht van liefde en humor in een onverdraagzame samenleving en dagen publiek en deelnemers uit om standpunten in te nemen over thema’s als immigratie en gastvrijheid.

Workshops: April en Mei 2016
Speelperiode: Juni 2016

Voorstellingseducatie bij Theater Young Ones
Voorstellingseducatie helpt leerlingen zich op een voorstelling voor te bereiden, zich tot de thematiek te verhouden en zich met de personages te identificeren. Tijdens de voorbereidende workshops en het nagesprek met makers en acteurs worden de jongeren uitgedaagd een standpunt in te nemen over actuele onderwerpen. Over de wereld. En over de rol die zij daarin willen spelen.