Rinkie Bartels

Muziek

Rinkie Bartels door Joep van AertRinkie werkt als muzikant, acteur en muzikaal leider Bij The Young Ones. Hij was o.a. betrokken bij de voorstellingen ‘Jeanne de heks van Armagnac’ (2013), ‘Amadeus M. (2015)’ en ‘Working Class Hero’.

Tijdens zijn studie tot muziekdocent ontdekte hij dat hij geen 9to5-type is. Rinkie wilde meer dan lesgeven in het reguliere onderwijs. Hij zocht afwisseling, uitdaging en inspiratie in zijn werk en vond dat in de wereld van het zelfstandig ondernemerschap.

Rinkie geeft thuis gitaarles aan ongeveer 30 leerlingen, van jong tot oud en in verschillende stijlen. Hij werkt ook bij het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede (Kunstklas Muziek). En hij is filmmaker en cameraman van live-video’s van bands en aftermovies van festivals en evenementen. Op dit moment zit hij in een draaiperiode voor een web serie van de VPRO.

Rinkie:
“Door mijn werk maak ik buitengewone dingen mee. Het ene moment speel ik in een bruiloftsband, word ik ingehuurd door de plaatselijke harmonie of geef ik gitaarles aan leerlingen van 8 tot 80 jaar, het volgende moment studeer ik een Requiem in met 50 pubers in een theater vol gemotiveerde acteurs.”