Nelleke Simons

nellekeDe fascinatie van Nelleke is samen creeeren. In het maken en begeleiden van voorstelling geniet zij van alle disciplines die samen komen. Nelleke is een echte generalist en heeft een breed interessegebied. Vanuit dat principe begeleidt zij graag jongeren om het beste in hen naar boven te laten komen.

Nelleke is vanuit haar opleiding aan kunstacademie Groningen eerst begonnen als decorateur bij Opara Spanga in het theater in de weilanden en op de filmset. Daarna heeft zij zich verder verdiept in lichttechniek en stond ze met de opera als technicus in New York. Niet omdat ze nou zoveel kennis had over techniek maar vooral omdat ze boordevol enthousiasme zat om het te leren en uit te voeren in de praktijk.

In 2006 studeerde Nelleke af als docent en theatermaker aan de HKU en verdiepte zij zich verder in fysiek spel en dans.

Sinds 2009 werk Nelleke als zelfstandig ondernemer onder de naam SimonsZaken. Door de studie aan de kunstacademie en het diploma als theatermaker probeert zij altijd alle processen creatief vorm te geven en mensen aan elkaar te verbinden. In 2011 mondde dit uit tot een boekje met interviews, in 2012 tot locatievoorstellingen en 2013 een reis door nederland en daar buiten, op zoek naar waar ze zich echt thuis voelde.

Sinds 2014 werkt Nelle ook als docent op het Deltion College te Zwolle en is zij als projectleider betrokken bij de PeerGroup.

Met haar brede kennis van decorbouw, lichttechniek, spelen en regisseren begeleid zij graag allerlei creatieven projecten. Een project gaat voor haar over lange lijnen uitzetten en oog behouden voor iedereen die deelneemt. Pas dan kan er een proces ontstaan waarbij iedereen kan uitblinken en waarbij eindeloze mogelijkheden ontstaan.

Voor The Young Ones zet Nelleke haar enthousiasme in door nieuwe projecten te initieren, prikkelende verhalen op te duiken uit de omgeving, de planning van lopende voorstellingen te bewaken en team en spelers te verbinden aan nieuwe partners en aan elkaar.


www.simonszaken.nl