Liza Slootman

liza_zw_def2Liza loopt al een tijdje rond bij The Young Ones. Haar eerste Young Ones ervaring was meespelen in de Young Ones master voorstelling We Are All. Daarna was ze nog een keer als speler te zien in Cirque de la Decadence. Maar het bleef niet bij spelen alleen. Afgelopen jaar regisseerde ze samen met Vera Vogel verschillende voorstellingen in opdracht, zoals de opening van de Stadkamer (Occupy Library), het Jong en Oud Of The Box project en Festivouw voor Vier Oost Festival.

In 2012 haalde Liza haar diploma Artiest Drama. Ze zit nu in haar laatste jaar van de opleiding tot docent theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Liza liep stage bij o.a. het Noord Nederlands Toneel en Locatietheater Prins te Paard. Ze heeft een grote liefde voor fysiek- en locatietheater en ontwikkelt zich in maken, doceren en educatie.

Liza’s theaterwaarden zijn: verbinden, fysiek werken, onderzoeken. In eigen kracht (laten) staan, onderdompelen, totale overgave,(laten) verrassen. Meenemen wat er speelt in de wereld en hoe kan ik dit koppelen aan mijn eigen verhaal? Wat is mijn plaats in deze wereld?

Voor The Young Ones ontwikkelt en geeft Liza educatie rondom voorstellingen, ze maakt hiervoor leerlijnen voor het primair en voorgezet onderwijs en alles dat daarbij hoort.

“De wereld vind ik te complex om oplossingen aan te bieden. Ik wil situaties en verhalen openleggen, laten zien dat ze bestaan in al hun complexiteit. Twijfel staat aan de basis van vooruitgang, een van mijn lijfspreuken. Als je twijfelt kan en moet je iets veranderen. Als ik werk met jongeren nodig ik hen uit om te kijken naar hun plek in de maatschappij en naar hun twijfels hierover. En vanuit daar kunnen we verder.”