Kelly de Haan

Marketing & PR

Kelly de Haan door Joep van AertKelly is verantwoordelijk voor de PR & Marketing bij The Young Ones. Van het schrijven van PR-plannen tot het plaatsen van updates op social media en het bedenken van multimediale concepten. Het is haar taak om inhoud en het verhaal achter een voorstelling of project naar het publiek te communiceren. In beeld, in tekst of helemaal anders.

Vier jaar studie en een bachelor diploma Communicatie & Media leverde, naast basiskennis en een eigen bedrijfje, ook inzicht op: liever geen werk in de commerciële sector. Omdat de marketingboodschap daar vaak alleen gaat over verkoop en omzet. En niet om inhoud. Theater (en kunst) hebben die inhoud wel. Een noodzaak. Een maatschappelijke waarde. Dus Kelly besloot haar marketing skills te gebruiken om een boodschap bij de mensen te brengen.

Na haar afstuderen werkte ze 2 jaar op de marketingafdeling van Schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Daarna koos ze voor het zzp’er bestaan. Ze voerde kleine en grotere klussen in de cultuursector uit. Als marketeer bij Kunstencentrum Markant in Apeldoorn, PR & Marketingmedewerker bij Kunstencentrum Muzerie & New Arts, coördinator PR & Marketing bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (tot op heden) en diverse andere opdrachtgevers. In 2011 startte Kelly bij The Young Ones. Het begon met 1 project. En nu, zes jaar later, zijn er talloze projecten en producties en is Kelly, samen met een aantal andere vaste gezichten, onderdeel van een kleine groep hardcore Young Ones die de zaak dagelijks draaiende houden.

www.kscommedia.nl
Kelly op LinkedIn