Jordi Kwakkel

Jonge maker | Trainer

Jordi Kwakkel door Joep van AertJordi studeerde in 2017 af als regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met zijn voorstellingen richt hij zich op het ontwrichten van het publiek met actuele verhalen in universele vormen. De fysieke en groteske speelstijl, een combinatie van Commedia dell’arte en het Episch Theater van Brecht, heeft zich door de jaren heen ontwikkelend tot een kenmerkend aspect van Jordi zijn voorstellingen. In 2016 volgde Jordi een opleiding in Commedia dell’arte in Italië, onder leiding van Antonio Fava.

Jordi maakte voorstellingen bij o.a. De Toneelmakerij, De Hollanders, Theater Gajes en De Vrijstaat.
Bij The Young Ones is hij begonnen als acteur (o.a. Avenue Liberté), waarna hij betrokken was als regie assistent (o.a. Cirque de la Faim, Amadeus M.) om vervolgens als (co) regisseur bij The Young Ones onder andere ook de volgende voorstellingen te maken: The Animals, Light my Fire, Cirque de la Decadence en White Rabbit.

Daarnaast is Jordi artistiek leider van de Zwolse Theaterfirma LINEA REKTA. LINEA REKTA richt zich op het maken van origineel (nieuw) theater rondom actuele thema’s.

Sinds februari 2018 is Jordi via Nieuwe Maker Overijssel gedurende 2 jaar vast verbonden aan The Young Ones.