Jaap Cornelis

Huismeester

Jaap CornelisJaap kwam via zijn dochter in contact met The Young Ones. Nu leent hij zijn handen, zijn hoofd en zijn persoonlijkheid al 5 jaar op vrijwillige basis uit en is hij regelmatig de oudste Young One in het pand.

Jaap verricht, vooral op de achtergrond, hand- en spandiensten in het theater. Hij bemoeit zich met alles wat niet zelfstandig kan bewegen, zoals het onderhoud aan het gebouw, uitstraling van het gebouw, tuinieren, en creƫren en onderhouden van opslagruimte. Maar ook voor complete verbouwingen draait hij zijn hand niet om. Hij zoekt naar oplossingen voor praktische problemen wanneer die zich aandienen.

Wanneer nodig springt hij in de keuken bij. Of vult hij de bar aan, ruimt hij op en hanteert hij stofzuiger of dweil. Jaap is een meester in het bedenken en uitvoeren van transportproblemen. Bovendien drukt hij af en toe een behoorlijke stempel op mogelijke en onmogelijke decorontwerpen.

 

Naast zijn werk als huismeester runt Jaap zijn eigen rijschool. De school is ontstaan vanuit het Young Ones Theater en heeft hier nu haar thuisbasis.

 

www.rijschoolcornelis.nl