Fokke Baarssen

Filmmaker | Acteur

Fokke Baarssen door Joep van AertFokke is filmmaker en acteur. Sinds de oprichting van The Young Ones werkte hij als acteur mee aan verschillende producties. Zo speelde hij in de winterproducties ‘De Odyssee van O’ (2012), ‘When Romeo Meets Juliet’ (2014) en ‘Amadeus M.’ (2015). Fokke speelde ook een rol in de Oerol-voorstelling ‘Cirque de la Faim’ en in de forumtheatervoorstelling ‘Beating The Bully’.

En daarnaast is hij dus filmmaker. Bij The Young Ones maakte hij een documentaire over de totstandkoming van de voorstelling ‘Flood: A Perfect Day’. Deze docu, getiteld ‘De Jeweetwels’, won in 2015 op het Garden State Film Festival de prijs voor Best International Short Documentary.

Buiten The Young Ones werkte Fokke aan verschillende filmprojecten, van videoclips tot documentaires en van commercials tot (korte) speelfilms. Hij maakte videoclips voor o.a. de Handsome Poets en Jett Rebel en commercials voor Hans Anders, CliniClowns en Oad.

In 2012 regisseerde Fokke zijn eerste korte speelfilm “De Raad” die op het Eindhovens Film Festival de prijs voor Beste Debuutfilm en Beste Scenario won. Vanaf 2014 is hij als filmmaker verbonden aan het Amsterdamse muziektheatergezelschap Circus Treurdier. Als assistent-regisseur werkte hij mee aan de tv-pilot van TreurTeeVee. In datzelfde jaar draaide zijn Amerikaanse documentaire “Destressed” met succes op verschillende filmfestivals in de V.S.

www.cosmicvisual.nl