Esther van Til

Theatermaker

Esther van Til door Joep van AertSinds Esther in 2009 afstudeerde als theaterdocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, is ze werkzaam als freelance theatermaker, docent, technicus en actrice.
Esther heeft voorstellingen gemaakt en gespeeld bij o.a. The Young Ones, Theatergroep Volt en BUOG. Variërend van grote locatievoorstellingen tot intiem mimetheater met jonge acteurs.

Esther:
“Of ik nou een spelles geef aan een groep kleuters, een voorstelling maak met de inwoners van een Fries dorpje, of een voorstelling speel in een aula vol middelbare scholieren: Het gaat steeds weer om het onderzoek. Het gaat steeds om houvast zoeken, je zekerheden loslaten, denken het gevonden te hebben, om van daaruit weer opnieuw te moeten beginnen. Het gaat altijd om in de war raken, drijven op je intuïtie, het niet willen en kunnen benoemen. Om romantiseren van het vak, het zwaar vinden, het creëren van een eigen handtekening, het iedere keer weer zoeken van balans, haat en liefde, maar bovenal de passie en noodzaak om theater te maken.”